4 száraztészta – 8 felhasználási mód. Ugye, milyen praktikus, ha mindig lapul egy csomag a kamrában?
2021. August 12.Ha épp semmire sincs időnk, a tészta akkor is remek választás, hiszen változatos, gyors és laktató ebédet készíthetünk belőle – akár a hűtő maradékainak felhasználásával. Sőt! Pár tésztafajta igazán sokoldalú, többféle étel alapja lehet. Erre hoztunk most 2*4 példát.
Spagetti – főzve és sütve
A paradicsomos spagetti az egyik legnépszerűbb „gyorsan, finomat!” ebéd. Viszont meg is süthetjük, azaz készíthetünk belőle spagetti frittátát. Ehhez a kész, kihűlt tésztát tojásokkal, fűszerekkel, paradicsomos vagy tejszínes szósszal kikeverjük, és sütőben megsütjük. Cikkekre vágva igazán mutatós!
Penne – raguval és tésztasalátának
A rövidebb fajtájú tészták szuperek ragukkal, de a hideg tésztasalátákhoz is ezeket ajánljuk. A tésztasaláta alapja lehet tejfölös, majonézes, keverhetünk bele sajtot, sonkát, kolbászt, konzerv hüvelyeseket vagy zöldségeket. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Szarvacska – amerikai sajtos makaróni kétféleképpen
A sajtos-besameles amerikai sajtos makaróni kétféleképpen is tálalható. Összekeverhetjük a tésztát a sajtos krémmel, és már tehetjük is a tányérra, vagy mehet először a sütőbe is, akár ropogós morzsaréteggel a tetején.
Cérnametélt – levesbe és sütibe
Ki ne szeretné az aranyló, cérnametélttel gazdagított húslevest? Maradva a magyaros vonalon, ne feledkezzünk el a túrós-réteslapos vargabélesről se, amelybe főtt cérnametélt kerül.