Mivel fogyasszuk a dinnyét? Ezzel az 5 hozzávalóval nem lőhetünk mellé
Nyáron, a melegben nagyon jól tud esni egy szelet jéghideg dinnye. Persze néha komplexebb ízekre vágyunk, de ilyenkor sem kell hanyagolnunk a kedvenc dinnyénket! Lássuk, mi mindennel passzol!
Feta sajt
Az egyik legfinomabb párosítás az édes görögdinnye sós fetával. A dinnyét kockázzuk fel, adjunk hozzá felcsíkozott lila hagymát, egy kevés olívaolajat és feta sajtot.
Pármai vagy fekete-erdei sonka
A sonka pedig a sárgadinnyével óriási klasszikus – nem csoda, remekül kiegészítik egymást. Egyszerűen tekerjük be sonkába a megpucolt, szeletekre vágott sárgadinnyét, de ha úgy szimpatikusabb, salátát is készíthetünk. Adjunk hozzá olívaolajat, bazsalikomot és mini mozzarella sajtot.
Lime
A görögdinnyéből némi cukorszirup hozzáadásával mennyei granita, azaz jégkása készíthető. Valami frissítő viszont kell bele! Ezúttal ne citrom-, hanem lime-levet tegyünk bele, sokkal finomabb és különlegesebb lesz.
Menta
Egyik kedvenc nyári zöldfűszerünk a sárga- és a görögdinnyével is jól harmonizál. Csíkozhatunk belőle a dinnye alapú gyümölcssalátába, tehetjük dinnyés koktélokba, vagy mentaszirupot is készíthetünk. Ez utóbbi nemcsak koktélba, hanem házi dinnyefagyiba is szuper.
Vanília
A sárgadinnye szinte kihagyatatlan vaníliával! Legyen szó sárgadinnyés sajttortáról, gyümölcstortáról, túrótortáról vagy pohárkrémről, egy kis vanília tuti megbolondítja az ízeket.