Öt dolog, amit minden önjelölt szakácsnak tudnia kell
2021. March 17.Hogyan kell hagymát vágni
A legtöbb recept – főleg a magyar konyhában – úgy indul, hogy “végy egy fej hagymát”. Ennek megfelelően, a hagymavágás gyakorlatilag egy mindennapos tevékenység egy gyakorlott konyhai ember életében. Sokan ezt is jelölik meg, mint a főzni tudó ember alapképessége.
Hogyan kell kést élezni
Minél jártasabb vagy a konyhában, annál többféle kést fogsz használni. Ez törvényszerű. Ennek megfelelően jó ha tudod, hogyan tartsd őket karban.
Hogyan törd össze a fokhagymát
A legtöbb háztartásban megtalálható a fokhagymaprés, de megsúgjuk; teljesen fölöslegesen. A fokhagyma esszenciái úgy érvényesülnek a legjobban, ha csak szimplán szétlapítjuk egy kés lapjával és már dobjuk is az ételbe.
Tojásfőzés
Az egyik leghétköznapibb esemény a konyhában, mégis olyan könnyű elszúrni! A tökéletes eredményhez jó ha tudod, honnan és mikorról származik az alapanyag, amit a kezedben tartasz. A legjobb, ha a főzés megkezdésének pillanatában a a tojás szobahőmérsékletű.
Tésztafőzés
A tésztafőzés tudománya nagyjából egyenértékű a tojáséval. Egyszerű(nem tűnik), mindenki csinálja, mégis ritka, hogy azt mondjuk rá; tökéletes. Egy jól kifőzött tészta mindig al-dente, vagyis puha, de még pont rágást igényel. Hogy elkerüld a tészták összeragadását nem kell feltétlenül olajat használnod, a sót azonban semmiképp ne hagyd ki! További titok, hogy a főzés első két percében kevergesd a lábas tartalmát, valamint a kész tésztát azonnal öblítsd le egy adag langyosvízzel!