Lazac tejszínes-paradicsomos szószban
A megfelelő omega-3 bevitel érdekében érdemes heti 1-2 alkalommal az omlós húsú lazacot is beiktatni az étrendünkbe.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 dl (növényi) tejszín
- 25 dkg bőr nélküli lazacfilé
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikomlevelek
- 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
Elkészítés
Egy mély serpenyőben átpirítjuk a koktélparadicsomokat, majd felöntjük tejszínnel.
A lazacfilé mindkét oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ezután a halat és a friss bazsalikomleveleket is a serpenyőbe helyezzük, és közepes lángon, fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
A tésztát bő, lobogó, sós vízben 8-10 perc alatt al dentére főzzük, mellé tálaljuk az elkészült tejszínes lazacfilét.