Baconös-tojásos melegszendvics
Amilyen egyszerű, annyira finom ez a melegszendvicskrém: a bacon és a tojás mellé kápia csatlakozik, a krémességről pedig a tejföl és a mustár gondoskodik. Akár előző este is elkészíthetjük, másnap már csak meg kell kenni a kenyér- vagy bagettszeleteket, megpakolni mozzarella sajttal, majd a sütő grillfokozatán pár perc alatt aranysárgára sütni.
Hozzávalók
4 személyre- 4 tojás
- 12 dkg kockázott bacon
- két kisebb kápiapaprika
- 4 szál újhagyma fehér része
- 4 evőkanál tejföl
- 2 púpozott evőkanál mustár
- só, őrölt fekete bors
- 20 dkg mozzarella sajt
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután megpucoljuk.
A kockázott bacont egy serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockákra vágott paprikát és a felkarikázott újhagymát. Pár perc alatt összesütjük, ezalatt a paprika szépen megpuhul.
A tojásokat keverőtálba tesszük, villával összetörjük, kikeverjük a tejföllel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáforgatjuk a kápiás keveréket.
A krémet tetszőleges kenyér- vagy bagettszeletekre halmozzuk, a tetejükre mozzarellát teszünk. A sütő grillfokozatán aranyszínűre sütjük.