Gyors bulgursaláta
A hét elején Kriszti mutatott egy hasonló salátát, amit gluténérzékenyeknek (is) javasolt. Én most egy „gluténos” receptet mutatok a gabonás-álgabonás saláták végtelen variációi közül. Tudom, hogy most nincs mindig minden a hűtőtökben, viszont ez a saláta annyira jó maradékhasznosító! Következzen az én verzióm, váltogassátok kedvetekre a belevalókat!
Hozzávalók
4 személyre- 20 dkg bulgur
- só
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg (koktél)paradicsom
- fél-1 gránátalma magjai ízlés szerint
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- aprított snidling és petrezselyemzöld
Elkészítés
A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Az újhagymát megtisztítjuk, fehér részét felkarikázzuk, a megmosott (koktél)paradicsomot felkockázzuk. Összeforgatjuk a bulgurral és a gránátalmamagokkal.
Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, némi sóval és borssal, majd az aprított zöldfűszerekkel együtt a salátához adjuk. Alaposan összeforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.