Sárgarépás paszternákpüré
A hagyományos burgonyapüré mellett szinte bármely gyökérzöldség szolgálhat kiváló püré alapanyagként, például a népszerű paszternák.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg paszternák
- 20 dkg sárgarépa
- himalája só
- őrölt fehér bors
- őrölt római kömény
- 1 dl növényi tejszín (rizs, zab, kókusz)
- 1 evőkanál sótlan ételízesítő
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A paszternákot és sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal és a római köménnyel, majd meglocsoljuk a keverékkel a zöldségeket. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Félidőben érdemes megforgatni, hogy mindenhol egyenletesen átsüljenek.
A puhára sült paszternákot és répát turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt és az ételízesítőt, majd teljesen krémesre turmixoljuk.
A főétel köreteként melegen tálaljuk.