Málnás-céklás muffin
A sült cékla édeskés ízét és szemet gyönyörködtető színét kihasználva ezúttal egy finom és egészséges muffin készült belőle.
Hozzávalók
12 darabhoz- 20 dkg cékla
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg apró szemű zabpehely
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg eritrit
- 2 db tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- 0,5 dl növényi tej
- málna
- fehér csokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A céklát héjastól alufóliába csomagoljuk, villával megszurkáljuk, majd kb. 45 perc alatt puhára sütjük.
A zabpehelylisztet összekeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral és eritrittel.
A puhára sült céklát kicsomagoljuk, majd lehúzzuk róla a héját (ehhez érdemes gumikesztyűt használni). Felkockázzuk, turmixgépbe tesszük a tojásokkal, az olvadt kókuszolajjal és a tejjel együtt, majd folyékonyra turmixoljuk. Hozzáöntjük a száraz hozzávalókat, majd egy 12 részes, muffinpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk. A tetejét málna- és csokidarabokkal díszítjük.
Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.