Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Nagyon szeretem a sós palacsintákat, az amerikai változatot éppúgy, mint a „hajtható-tekerhetőt”. Most a szezon egyik kedvencét, az édesburgonyát töltöttem bele. Persze nem magában, mutatom, mi mindennel!

 

Hozzávalók (4 darabhoz):

A palacsintához: 

1 tojás 

1 dl tej  

9 dkg liszt 

kevés só

szódavíz (kb. 1,25 dl)

kevés olívaolaj a sütéshez 

A töltelékhez: 

1 kicsi édesburgonya (kb. 15 dkg)

1 evőkanál olívaolaj

4 dkg füstölt szalonna

10 dkg sonka 

2 szál újhagyma fehér része

őrölt fekete bors

2 evőkanál szójaszósz (ízlés szerint lehet több)

10 dkg tetszőleges sajt (pl. trappista, edami)

1 kis marék összetépkedett kínai kel (vagy jégsaláta)

tetszőleges saláta, zöldségek, savanyúság és majonéz a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A tojást kikeverjük a tejjel, hozzászórjuk a lisztet és a sót. Felhígítjuk a szódavízzel, 30 percet állni hagyjuk, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 4 nagy méretű, az átlagosnál kissé vastagabb palacsintát sütünk. Letakarva félretesszük. 

A töltelékhez az édesburgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk az édesburgonyát, sütni kezdjük. Hozzászórjuk a felkockázott szalonnát és sonkát, valamint a karikákra vágott újhagymát. Összesütjük, közben ízesítjük borssal, valamint hozzáöntjük a szójaszószt. 

Az első palacsintát száraz serpenyőbe tesszük. Szórunk rá a lereszelt sajtból, és addig melegítjük, amíg a sajt olvadni kezd. Ekkor ráteszünk az édesburgonyás töltelékből és az összetépkedett salátából. Félbehajtjuk. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintát is. Salátával, zöldségekkel, savanyúsággal, majonézzel tálalhatjuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.

Húsos-édesburgonyás fasírt

Abbahagyhatatlanul finom fasírt, amit a hús- és zöldségkedvelők egyaránt szeretni fognak!

Káposztás-gombás táska

A maradt ez-az a hűtőben? Csomagoljuk leveles tésztába!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!