Kakaós humusz? Naná, hogy jöhet!
2019. July 24.Azt már megszokhattuk, hogy süteményeket, desszerteket néha meglepően furcsa hozzávalókból is készíthetünk. Már meg sem lepődünk, ha a banánkenyérbe cukkini, a brownie-ba bab, a kevert csokis pitébe pedig édesburgonya vagy sütőtök kerül. Valahogy így vagyunk a humusszal is, a klasszikus verzión kívül számos extra variációt is kóstolhatunk a céklástól kezdve a padlizsánoson át, egészen a kurkumásig. Most viszont valami egészen meglepőt mutatunk, ez pedig a csokis,azaz egész pontosan kakaós humusz.
Bizony, csicseriborsóból édes humuszt is lehet készíteni. És hogy milyen lesz az eredmény? Könnyű, habos, az íze pedig megszólalásig emlékeztet a csokimousse-ra. Ha nem tudnánk, hogy csicseriborsóból készült, ki sem találnánk… Ha ebéd után valami édesre vágyunk, tegyünk egy próbát a recepttel, tálaljuk gyümölccsel, keksszel, csipsszel vagy pereccel. És még egy jó hír: ez az édesség az egészségesebb desszertek sorát gazdagítja.
Hozzávalók (4 kis adaghoz):
400 g csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
5 evőkanál juharszirup vagy más tetszőleges édesítő, pl. méz
3 evőkanál cukrozatlan, sötét színű kakaópor
2 evőkanál krémes mogyoróvaj
1 evőkanál olívaolaj (semlegesebb ízű)
1 evőkanál lefőzött kávé
1 teáskanál só
Az elkészítése roppant egyszerű. Tegyük késes aprítóba a csicseriborsót, majd törjük krémesre a juharsziruppal. Adjuk hozzá a kakaóport, a mogyoróvajat, az olajat és a kávét, végül pedig egy csipet sót. Járassuk még egy kicsit a gépet, dolgozzuk simára a keveréket. Tálaljuk tetszőleges feltétekkel, szórásokkal.
Forrás: Hello Giggles