Paradicsomos sült padlizsán
Hozzávalók
- 1 db nagyméretű padlizsán
- 10 dkg paradicsom
- 5 dkg fetasajt
- himalája só
- őrölt bors
- szárított zöldfűszerek (bazsalikom, oregano, majoranna, kakukkfű, rozmaring)
- 1 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítés
A padlizsánt alapos mosás után hosszanti irányban bevágjuk a szára irányába, legalább 6-7 szeletre. Alaposan besózzuk, majd papírtörlőre helyezve 30-60 percen keresztül pihentetjük, hogy kiengedje magából a felesleges folyadékot. A só segítségével ugyanis eltávolítjuk a padlizsán kesernyés levét, és a sütés alatt az állaga is puhább lesz.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A lecsepegtetett padlizsánt egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a szeleteket borssal és szárított zöldfűszerekkel fűszerezzük. A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, majd megtöltjük vele a padlizsánt és finomra aprított fokhagymadarabkákkal szórjuk meg az egészet. Végül kevés olívaolajt locsolunk a tetejére.
Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 percig sütjük.
Morzsolt feta sajttal megszórva, melegen tálaljuk.