Meghan Markle és Harry herceg esküvői tortája
Hozzávalók
- A tésztához (három 15cm-es át, vagy két 20 cm-es átmérőjű réteghez)
- ¼ csésze kókuszolaj (plusz egy kevés a tepsi kikenéséhez)
- 2,5 csésze mandulaliszt
- 1 tk. sütőpor
- ½ tk. himalája só
- 2 nagy tojás
- ½ csésze juharszirup
- ¼ csésze citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- ¼ csésze kókuszpehely
- 2 csésze kókuszos tejszín
- 1 csésze citromkrém
- A kókuszos tejszínhez:
- 8 dl kókuszital (egy éjszakára hűtőbe téve)
- 2 ek. juharszirup
- 1 ek. vanília aroma
- A citromkrémhez:
- 3 nagy tojás
- 2 ek. reszelt citromhéj
- 1/3 csésze juharszirup
- ½ csésze citromlé
- ¼ csésze + 2 ek. kókuszolaj (olvasztva)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljük ki a választott sütőformákat, az oldalakat kenjük ki kókuszolajjal.
Egy közepes tálban keverjük egyneművé a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagyobban pedig a tojásokat, a juharszirupot, a kókuszolajat, a citromlevet és a reszelt héjat. Kis adagonként adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, keverjük egyneművé.
Osszuk el a formákban a tésztát, majd süssük 30 percig – tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e. Ha kész, hagyjuk rácsos felületen hűlni. Oszlassuk el a kókuszpelyheket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, toljuk be a sütőbe, és pirítsuk meg 10 perc alatt. Vegyük ki, hagyjuk hűlni. Közben készítsük el a kókuszos és a citromos rétegeket.
A kókuszhabhoz analazzuk le a sűrű réteget a kókuszitalok tetejéről, tegyük egy tálba, majd kezdjük el felverni. Magas fokozaton verjük kemény habbá, majd evőkanalanként kanalazzuk hozzá a kókuszitalt, ha túl sűrű lenne a hab – nem kell feltétlenül hozzáadni, csak ha szükségesnek látjuk.
Egy spatula segítségével forgassuk hozzá a juharszirupot és a vanília aromát. Ha még nem használjuk fel, akkor tegyük egy fém tálba és fedjük le.
Készítsük el a citromkrémet. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a juharszirupot és a reszelt héjat. Egy másikban pedig a citromlevet és a kókuszolajat. Öntsük a tojásos keveréket egy lábasba, és főzzük folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg kezd sűrűsödni. Lassan keverjük hozzá a citromos-kókuszolajas keveréket, majd főzzük további 10-15 percig.
Húzzuk le a tűzről a lábast, öntsük a keveréket egy üvegtálba, hagyjuk hűlni. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll, ha nem használjuk fel azonnal.
Állítsuk össze a tortát! Tegyük az egyik réteget a tortaalapra, kanalazzunk rá két evőkanálnyival a citromkrémből, és fél csészényivel a kókuszhabból, egyengessük el ezeket a felületen. Ezt ismételjük meg a következő réteggel is. Ha az utolsó réteg is felkerült, a tetejére kenjük fel a megmaradt krémeket, majd szórjuk meg a pirított kókuszpehellyel.
via: Harper’s Bazaar