9 étel, amelyeket nem kell a hűtőbe tenni
Vaj
Habár pasztőrözött tejet tartalmaz, nem a hűtőben a helye. Viszont tegyük mindenképp zárt tárolóba, hogy ne romoljon meg. Ha a konyhánk túl meleg, akkor tartsuk hűvösebb helyen (esetleg a kamrában), de ne a hűtőben. Az sem gond, ha nem vagyunk nagy vajfogyasztók. Ilyen esetben a nagy adag vajat vágjuk kisebb kockákra, és egy kockánként vegyük ki a hűtőből – a többi addig várakozik a hidegen.
Dinnye
A kemény héjú dinnyéket (pl.: a kantalup vagy a görögdinnye) érdemes szobahőmérsékleten tárolni, hogy jobban megérjenek. A kivétel a sárgadinnye, amely leszedés után már nem érik tovább. Neki megfelel a hűtő.
Paradicsom
A dinnyéhez hasonlóan ennek is jót tesz a szobahőmérséklet. Persze, ha a keményebb állagúakat kedveljük, tarthatjuk a hűtőben is.
Burgonya
A hűtés a benne levő keményítőket cukorrá alakítja. Ez daraszerű textúrát és édes ízélményt eredményez. Tároljuk inkább ezeket hideg, sötét helyen.
Hagyma
Általában ezt sem tesszük a hűtőbe, hiszen a hideg hatására pépes állagúvá válik.
Kenyér
Persze, lefagyasztható és később felhasználható, de az már koránt sem friss. A kenyér a hűtés hatására kiszárad és állott lesz.
Méz
A hideg környezet felgyorsítja a kristályosodási folyamatot.
Kávé
Az őrölt kávé magába szívja a hűtőben tartott egyéb élelmiszerek szagát. Ezért használják sokan szagtalanítóként a zaccot. De ugye egyikünk sem vágyik halízű kávéra reggel?
Bazsalikom
Több fűszernövénnyel ellentétben a bazsalikom hervadni kezd a hideg környezetben, emellett magába szívja a többi étel szagát is. Tartsuk inkább a pulton egy pohárka vízben.
via: Pure Wow