Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hűtőbe kell-e rakni a tojásokat?

Meglepő tények a témában
2017. október 22.

Sokan hűtőben tárolják a tojást, viszont ha megfigyeljük, az élelmiszerüzletekben általában nem a hűtő környékén kell keresni azokat. Akik pedig tyúkot tartanak otthon, szinte soha nem hűtik le a begyűjtött tojásokat.

Az első dolog, amit meg kell jegyeznünk, ha háztáji tyúkokat tartunk, melyek egészségesek, illetve a ketreceik is tiszták, akkor megtehetjük, hogy hűtőn kívül tároljuk a tojásokat. Ezt azért tehetjük meg, mert a tojásoknak olyan természetes védőrétegük van, mely távol tartja a baktériumokat. Ez viszont a megmosott változatra nem vonatkozik, hiszen az esetben már lemostuk róluk ezt a védőréteget – ilyenkor helyezzük hűtőbe a tojásokat.

Ha az élelmiszerüzletben nem tartják hűtőben a tojásokat, akkor valószínűleg nekünk sem kell otthon hidegre tenni azokat. Viszont, ha biztosra szeretnénk menni, választhatjuk a hűtőt. Emellett fontos figyelni arra, hogy a szobahőmérsékleten tárolt tojásokat hamarabb el kell fogyasztanunk, mint a hűtőben tartottakat – hiszen más a szavatossági idejük.

forrás: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.