Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Meglepő tények a témában

Hűtőbe kell-e rakni a tojásokat?

Meglepő tények a témában
2017. October 22.

Sokan hűtőben tárolják a tojást, viszont ha megfigyeljük, az élelmiszerüzletekben általában nem a hűtő környékén kell keresni azokat. Akik pedig tyúkot tartanak otthon, szinte soha nem hűtik le a begyűjtött tojásokat.

Az első dolog, amit meg kell jegyeznünk, ha háztáji tyúkokat tartunk, melyek egészségesek, illetve a ketreceik is tiszták, akkor megtehetjük, hogy hűtőn kívül tároljuk a tojásokat. Ezt azért tehetjük meg, mert a tojásoknak olyan természetes védőrétegük van, mely távol tartja a baktériumokat. Ez viszont a megmosott változatra nem vonatkozik, hiszen az esetben már lemostuk róluk ezt a védőréteget – ilyenkor helyezzük hűtőbe a tojásokat.

Ha az élelmiszerüzletben nem tartják hűtőben a tojásokat, akkor valószínűleg nekünk sem kell otthon hidegre tenni azokat. Viszont, ha biztosra szeretnénk menni, választhatjuk a hűtőt. Emellett fontos figyelni arra, hogy a szobahőmérsékleten tárolt tojásokat hamarabb el kell fogyasztanunk, mint a hűtőben tartottakat – hiszen más a szavatossági idejük.

forrás: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!