Útmutató a tökéletes sült céklához
Amire szükségünk lesz:
cékla
éles kés
alufólia
tepsi
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt: Tegyük a rácsot a középső állásra, melegítsük be a sütőt 200˚C-ra. Ez a hőmérséklet rugalmas, ugyanis a cékla 200 fokon hamar megsül, de ha alacsonyabbra állítjuk, csak annyit vesztünk, hogy lassabban sül.
Készítsük elő a céklát: Vágjuk le a zöld részét (ha még rajta van), majd tisztítsuk meg alaposan. Ezután tekerjük be lazán alufóliával. Nem szükséges megszárítani a céklát, mielőtt becsavarjuk, viszont arra ügyeljünk, hogy ne egy egész csokrot tekerjünk be, hanem fejenként alufóliázzunk.
Süssük meg a céklát: Tegyük tepsibe a becsavart céklákat, süssük 50-60 percig. 20 percenként érdemes rájuk nézni. Ha szárazak, locsoljuk meg őket vízzel, majd csomagoljuk vissza. Akkor sültek meg rendesen, ha villával könnyedén a közepükig szúrhatunk. A kisebb fejek hamarabb sülnek, mint a nagyok.
Hámozzuk meg a céklát: Tegyük félre a céklát, amíg eléggé meghűlnek, hogy bánni tudjunk velük. Papírtörlő segítségével dörzsöljük le a cékla héját (könnyedén le kell jönnie).
forrás: The Kitchn