Egészséges pizza golyók
Hozzávalók
- 15 dkg karfiol
- 7 dkg köles
- 5 dkg kókuszliszt
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 1 db tojás
- himalája só
- pizza fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, rozmaring, majoranna)
- olívaolaj spray
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük és forró vízben teljesen puhára főzzük. A kölest átmossuk, majd 2,5x-örös mennyiségű vízben megfőzzük.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A megpuhult karfiolt villával pürésítjük, majd összekeverjük a kölessel, a kókuszliszttel, a passzírozott paradicsom felével és a tojással, végül sózzuk és fűszerezzük. Kb. 10 percig pihentetjük a masszát, hogy a kókuszliszt magába szívja a nedvességet. Ezután kézzel gombócokat formázunk a hozzávalókból és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Befújjuk olívaolaj sprayjel, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A passzírozott paradicsom másik felét sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint, majd ezzel tálaljuk a megsült pizza golyókat.