Környezettudatos döntés lenne lárvás fasírtot enni?
Egy izraeli cég szerint a lárvafogyasztás az embereknek és bolygónknak is előnyös. Miért? Mert a módszer magas szinten fenntartható, nincs üvegház-szennyezés, illetve a lárvák fehérje-, vas-, kalcium-, és magnéziumtartalma igen magas, sőt esszenciális aminosavakban is bővelkednek. Mindezt Eran Gronich a Fly Spark alapítója mondja, projektje mellett érvelve.
A lárvákat laboratóriumi körülmények között porítják, melynek hosszú a szavatossági ideje, és az eljárás során nem csökken a lárvák proteintartalma. Rengeteg mindenre lehet használni, például húsgolyók, vega fasírtok készíthetőek belőle.
Az izraeli Feincook alapítója tesztelte a porított lárvákat. Szerinte nem helyettesítheti a húst teljes mértékben, viszont elképzelhető, hogy az emberi étkezés része lesz a jövőben.
forrás: Tech Insider UK