Így készítsd a gofrit ősszel
Hozzávalók
4 db-hoz- 80 g sült sütőtök
- 2 db tojás
- 120g zabpehelyliszt
- 5 g sütőpor
- 30 g eritrit
- 15 g kókuszolaj
- 1 evőkanál vanília aroma
- 100g natúr joghurt
- 15 g chiamag
- mézeskalács fűszerkeverék
- fahéj
- banán
- dió
Elkészítés
A gofrisütőt vékonyan megkenjük kókuszolajjal és felforrósítjuk.
A sütőtök héját eltávolítjuk és villával pépesítjük. Összekeverjük a tojással, a kókuszolajjal, a vanília aromával és az eritrittel, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.
Ha teljesen felforrósodott a sütő, belekanalazunk 1-1 adag tésztát, éppen csak annyit, hogy ellepje a felületet, de ne folyjon ki, majd ráhajtjuk a tetejét. Sütés közben ne nyitogassuk, várjunk legalább 3-4 percet, különben összeesik a gofri.
Ezalatt alaposan összekeverjük a natúr joghurtot a fűszerekkel és a chiamaggal, hogy jól megszívja magát.
Az elkészült gofrikat még melegen tálaljuk chia pudinggal, banánszeletekkel és dióval díszítve.