Káposztasalátás club szendvics Ammerländer Edámi sajttal
Hozzávalók
4 adaghoz- kenyérszeletek
- füstölt tarja
- Ammerländer Edámi sajt
- 20 dkg fehérkáposzta
- 10 dkg sárgarépa
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- só, őrölt fekete bors
- citromlé
- snidling
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket lereszeljük, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük, végül kevés citromlével frissítjük. Pár óra a hűtőszekrényben jót tesz a salátának, így az ízek tökéletesen összeérnek. A kenyérszeleteket ízletes tarjával, finom Ammerländer Edámi sajttal és a salátával rétegezzük. Az eredmény mutatós és egyben kiadós lesz! Ha még ezt is fokozni szeretnénk, aprított snidlinggel meghintve tálaljuk, és kísérőnek tegyünk mellé egy pohár, finom bort is…
Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!