Őszibarack fagylaltkehely - egészségesen
Hozzávalók
2 adaghoz- 50 dkg őszibarack
- 25 dkg krémes natúr joghurt
- 8 dkg eritrit
- 5 dkg zabliszt
- 1 db tojás
- 2 dl (növényi) tej
- 1 db citrom
- 1 mokkáskanál sütőpor
- kókuszolaj
- friss mentalevél
Elkészítés
Az őszibarackokat (1-2 darab kivételével) alaposan megmosva és összekockázva legalább 2 órára fagyasztóba tesszük.
A „kehelyhez” sűrű palacsintatésztát készítünk. A tojást felverjük a tejjel, 2 dkg eritrittel és a citrom reszelt héjával, majd beleszitáljuk a zablisztet és a sütőport is. 5 perc pihentetés után kókuszolajjal megkent palacsintasütő serpenyőben 2 db vastag, kemény palacsintát sütünk. Ahogy elkészültek, azonnal egy-egy tálkába hajtogatjuk őket, hogy így szilárduljanak meg fagylaltkehelyként.
A friss őszibarackokat elfelezzük és a gyümölcshúst eritritbe mártjuk. Egy felhevített (grill)serpenyőben 1-1 perc alatt karamellizáljuk a gyümölcsön az édesítőt.
A fagylalthoz egy erős késű turmix- vagy aprítógépbe tesszük a megfagyott őszibarack darabokat a maradék eritrittel, és ráöntjük a natúr joghurtot. Kissé darabos, de krémes állagúra turmixoljuk.
A fagylaltot a kelyhekbe kanalazva, a karamellizált őszibarackkal és friss mentalevéllel díszítve azonnal tálaljuk.