Ez 2017 nyarának itala
A keserédes, narancs ízű aperitifet, az Aperolt Paduában, Olaszországban fejlesztette ki 1919-ben egy olasz testvérpár. Gyógynövényekkel és rebarbarával ízesített italt az olaszok fröccsének is nevezik, rendkívül könnyed, így egy kellemes, nyári vacsora után tökéletes.
Hogyan lett az aperol spritz az idei év nyarának koktélja?
Minimális erőfeszítéssel elkészíthető és fogyasztása valódi tengerparti hangulatot teremt, alkoholtartalma pedig ugyanannyi, mint a bornak, tehát többet is elkortyolgathatunk belőle elázás nélkül.
Így készítsük:
3 rész prosecco, vagy fehérbor
2 rész Aperol
1 rész szóda
jég és narancskarikák
Tegyünk a pohár aljára jégkockákat, öntsük rá a fehérbort, majd a likőrt, fejezzük be narancs karikákkal.
forrás: purewow.com