Lazac burger káposztasalátával
Hozzávalók
3 személyre- 40 dkg lazacfilé
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 1 ek ecetes torma
- só
- 1 ek ajvár
- 3 hamburger zsemle
- 1 avokádó
- A krémhez:
- 2 ek joghurt
- 2 ek dijoni mustár
- A coleslaw-hoz
- 1/2 fej káposzta
- 1 sárgarépa
- ½ fej vöröshagyma
- só
- A házi majonézhez:
- 1 tojássárgája
- 2 dl olaj
- 1 tk. mustár
- pár csepp citrom
- só, bors
Elkészítés
1. A salátához a káposztát és a répát lereszeljük. A káposztát alaposan besózzuk, majd állni hagyjuk, míg levet ereszt.
2. A lazacot kockákra vágjuk, majd pürésítjük a vöröshagymával, a fokhagymával és a friss kaporral. Ezután elkeverjük a tormával és az ajvárral, majd sózzuk. Hamburger pogácsákat formálunk belőle, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
3. A káposztát kifacsarjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, majd a házi majonézzel elkeverjük.
4. A lazac pogácsákat kevés olajon megsütjük, majd ebben a serpenyőben megpirítjuk a hamburger zsemléket is.
5. A krémhez összekeverjük a joghurtot és a mustárt.
6. A zsemléket megkenjük a mustáros joghurttal, ráhelyezzük a lazac pogácsákat, a megtisztított és szeletekre vágott avokádót, a zsemle felső részére tesszük a coleslawt és ráborítjuk a lazacra. Jó étvágyat!