Olcsó, egyszerű és nagyon finom: Svéd gombasaláta snidlinges tojásmetélttel
A svéd gombasaláta igazi klasszikus, amit melegen és jól behűtve egyaránt fogyaszthattok.
A snidlinges tojásmetélt remekül kiegészíti, de akár adagonként, 2-szer 2-3 tojásból is süthetitek, majd egészben hagyva beletölthetitek a salátát.
Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):
- A gombasalátához:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 40 dkg csiperkegomba
- só, őrölt fekete bors
- 1 teáskanál morzsolt oregano és bazsalikom vegyesen
- 2 babérlevél
- fél citrom kifacsart leve
- 15 dkg aprított paradicsom
- 5 dkg sűrített paradicsom
- fél biocitrom lereszelt héja
- A tojásmetélthez:
- 3 nagy tojás
- só, őrölt fekete bors
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál aprított snidling
- kevés olaj
Elkészítés:
1. A gombasalátához a vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a hagymákat üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát, és kevergetve, erős lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, oreganóval és bazsalikommal ízesítjük, beletesszük a babérleveleket, és ráöntjük a citromlevet. Összeforgatjuk.
2. Hozzáadjuk a raguhoz az aprított és a sűrített paradicsomot, végül ráreszeljük a biocitrom héját. Közepes lángon, gyakran megkeverve sűrűre főzzük. Mikor elkészült, eltávolítjuk a babérleveleket.
3. A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt és az aprított snidlinget. Egy serpenyőben, felhevített olajon lepényt sütünk belőle.
4. A kész tojáslepényt átcsúsztatjuk egy deszkára, és éles késsel felcsíkozzuk. A gombasaláta mellé tálaljuk.