Tepsis krumpli zsályával
Hozzávalók
- 65 dkg krumpli feldarabolva (újkrumplival a legjobb)
- 1/3 csésze liszt
- 1,5 ek. növényi olaj
- 4 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- ¼ csésze zsálya (apróra vágva)
- 1 ek. sótlan vaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra, tegyünk bele egy tepsit, hogy az felmelegedjen.
2. Rakjuk a krumplikat egy nagy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.
3. Magas lángon melegítsük. Ha felforrt, főzzük további 5 percig alacsony lángon.
4. Szűrjük le a vizet, majd rakjuk a krumplikat papírtörlőre.
5. Öntsük a lisztet egy tálba, és ha megszáradtak a krumplik, forgassuk át benne őket.
6. Vegyük ki a tepsit a sütőből, öntsük bele egyenletesen az olajat, majd egyengessük el benne a lisztbundás krumplikat. Kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára őket (rázzuk át időnként a tepsit, ha szükséges).
7. Vegyük ki a sütőből a tepsit, adjuk hozzá a fokhagymát, zsályát, vajat, majd helyezzük vissza a sütőbe 1 percre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
forrás: cooking.nytimes.com