Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.

A szuperropogós omlós rántott csirke titka

Adásban volt: 2013. March 12.
A recepthez tartozó videó
Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.
2016. February 8.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 hagyma
  • 4 fokhagymagerezd
  • olaj
  • 4 ág friss rozmaring
  • 1 liter víz
  • 1 citrom
  • 8 alsócomb
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl kaukázusi kefir
  • 1evőkanál sütőpor

  • bors
  • paprika
  • cayenne bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztózacskóba tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pácolás után a csirkecombokat leöblítjük és konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd panírozzuk.  Cayenne borsot, pirospaprikát, sót, borsot elkeverünk liszttel és két tányérba szétosztjuk, és a  harmadikba beleöntjük a kefirt. Először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk a combokat. Először olajban elő-, majd 180 fokos sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük a húsokat.

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-rebarbarás omlós pite

Epres-rebarbarás omlós pite

Édes és fanyar egymásra találása egyetlen pitében: eper és rebarbara.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!