Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges, diétás, egyszerű: Tonhal steak burgonyasalátával

2017. January 20.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg tonhal
  • 30 dkg újburgonya
  • 5 dkg lilahagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg csemegekukorica
  • petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • szárított zöldfűszerek
  • kókuszolaj

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.

2. A burgonya héját alaposan megmossuk, majd felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

3. A tonhal szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szárított zöldfűszerekkel. Grillserpenyőben felhevített kókuszolajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.

4. A salátához finomra aprítjuk a lilahagymát és a petrezselymet, a koktélparadicsomot pedig kettévágjuk. Ha megsült az újburgonya, összeállítjuk a salátát. Összekeverjük a paradicsomot, a lecsepegtetett csemegekukoricát, a sült burgonyát, a lilahagymát és a petrezselymet, majd megsózzuk és olívaolajt csorgatunk a tetejére.

5. A salátát a frissen sült tonhal steak mellé tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tonhallal töltött paradicsom

Tonhallal töltött paradicsom

A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!