Egészséges, diétás, egyszerű: Tonhal steak burgonyasalátával
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg tonhal
- 30 dkg újburgonya
- 5 dkg lilahagyma
- 15 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg csemegekukorica
- petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- szárított zöldfűszerek
- kókuszolaj
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
2. A burgonya héját alaposan megmossuk, majd felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
3. A tonhal szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szárított zöldfűszerekkel. Grillserpenyőben felhevített kókuszolajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
4. A salátához finomra aprítjuk a lilahagymát és a petrezselymet, a koktélparadicsomot pedig kettévágjuk. Ha megsült az újburgonya, összeállítjuk a salátát. Összekeverjük a paradicsomot, a lecsepegtetett csemegekukoricát, a sült burgonyát, a lilahagymát és a petrezselymet, majd megsózzuk és olívaolajt csorgatunk a tetejére.
5. A salátát a frissen sült tonhal steak mellé tálaljuk.