Így készítsünk mennyei fűszeres sütőtökös chutneyt
Ez a fűszeres chutney kiváló köretnek, salátákhoz vagy melegszendvicsre, és mivel hűtőben pár napig eláll, érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni belőle.
Hozzávalók
2 közepes méretű üveghez- 50 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm friss gyömbér megtisztítva
- 1 nagy csipet tört csili
- só, őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál fehérborecet
Elkészítés
A megtisztított sütőtököt kis kockákra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a csilit, rászórjuk a sütőtökkockákat, átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
Kevés vizet öntünk a tökre, majd folyamatos kevergetés és vízpótlás mellett puhára főzzük a zöldséget. Mikor már puha, de még kissé darabos, hozzáadjuk a fehérborecetet, és még egyet forralunk rajta. Forrón üvegekbe töltjük.