Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótkrémleves zöldségfasírttal

Adásban volt: 2016. December 14.
A recepthez tartozó videó
2016. December 14.

Hozzávalók

  • 1 doboz bébi spenót
  • ½ fej vöröshagyma
  • 5 dl alaplé
  • 1 dl zsíros tejszín
  • só, fehérbors
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg fagyasztott vagy konzerv zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db tojás
  • 3 dkg kölespehely vagy golyó
  • 5 dkg szárított gomba
  • 5 dkg apró csiperke
  • só, bors

Elkészítés

Spenótkrémleves:

1. A spenótleveleket blansírozzuk: leforrázzuk, majd hideg jeges vízbe tesszük, hogy megtartsák a színüket.

2. A vöröshagymát kevés vajon üvegesre pároljuk, majd a spenóttal és alaplével együtt krémesre turmixoljuk.

3. A tűzhelyre visszatéve hozzákeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd felolvasztjuk benne a vajat.

Zöldségfasírt:

1. A szárított gombát vízbe áztatjuk, és megvárjuk, amíg megszívja magát, majd felaprítjuk.

2. A sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon félkészre pirítjuk.

3. Az újhagymát és a friss gombát felszeleteljük, a gombát olajon megpirítjuk.

4. Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a borsót, a gombákat, a sárgarépát, az újhagymát és a tojást, majd annyi kölespelyhet morzsolunk hozzá, hogy formázható állaga legyen.

5. A masszát muffinformákba töltjük, majd 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!