Zsályás újburgonya citromos csirkemellcsíkokkal
Nyáron ki kell használni a friss zöldfűszer adta lehetőségeket. A pirított zsályalevél fantasztikus ízélmény, a citromos csirkemell remek kiegészítője.
Hozzávalók
4 személyre- A körethez:
- 1 kg apróbb szemű újburgonya
- 50 ml olívaolaj
- kb. 12 zsályalevél
- 1 teáskanál durvább szemű só
- őrölt bors
- esetleg néhány koktélparadicsom
- A csirkemellhez:
- 50 dkg filézett csirkemell
- fél citrom leve
- 50 ml olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt pirospaprika
- fél teáskanál cukor
Elkészítés
Először a csirkemellet bepácolom. Egy tálban a citrom levét, az olajat, a lereszelt fokhagymát, a sót, a pirospaprikát és a cukrot összekeverem. A csirkemellet csíkokra vágom, és alaposan beleforgatom a pácba. Félreteszem.
Az újburgonyát alaposan megmosom, a friss héja maradhat, nem kell lekaparni. Beleteszem egy tálba, ráöntöm az olajat, megszórom a sóval és őrlök rá frissen egy kevés borsot. A megtisztított zsályalevelet is hozzáadom. Alaposan átforgatom, egy sütőtálba teszem. Lefedem alufóliával, majd mehet a sütőbe, 200 fokon addig sütöm, amíg meg nem puhul. Mérettől függ, hogy mennyi idő, de minimum 30 perc kell. Amikor puha, leveszem a fóliát, átforgatom, beleteszek néhány koktélparadicsomot, és visszatolom a sütőbe. Jön a hőlégkeverés és 220 fok.
Ekkor a pácolt csirkemellet előveszem, lecsöpögtetem és kevés olajon, több részletben megpirítom.
Közben a burgonya is megpirult, tálalható a komplex étel. Jó étvágyat!