Villámgyors, szuperfinom almás morzsasüti
Szezonális gyümölcsökkel készítve minden évszakban nagy kedvenc nálunk a kívül ropogós, belül szaftos crumble, azaz a morzsasüti. Titka abban rejlik, hogy a vajat éppen csak elmorzsoljuk a morzsa többi hozzávalójával, most a lisztet és a cukrot zabpehellyel egészítettem ki, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény.
Hozzávalók
(egy kb. 25 cm átmérőjű kerek piteformához):- 4 nagy alma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál + 6 dkg cukor
- 2 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 15 dkg vaj
Elkészítés
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd kiterítjük a piteforma alján. Összeforgatjuk a citromlével, 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanálnyi őrölt fahéjjal.
A maradék cukrot és fahéjat összekeverjük a liszttel és a zabpehellyel, majd az apróra kockázott vajat elmorzsoljuk benne. A morzsát az alma tetejére szórjuk.
A süteményt 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.