Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vietnámi nyári tekercs

Adásban volt: 2016. december 16.
A recepthez tartozó videó
2016. december 16.

Hozzávalók

  • 7 db rizslap
  • 10 db garnélarák
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db kígyóuborka
  • friss koriander

Elkészítés

1. A zöldségeket zsülienre, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.

2. A garnélákat megtisztítjuk, páncéljukat leszedjük, majd forró vízzel leöntjük őket. Három percig hagyjuk állni, majd kivesszük.

3. A rizslapokat hideg vízbe mártjuk, majd egy lapos felületre fektetjük. (Ne fa vágódeszkára, mert ahhoz odaragad). Helyezzük el rajta a zöldségeket, majd erre a rákokat. A legtetejére korianderleveleket teszünk, majd feltekerjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos, lazacos tekercs

Spenótos, lazacos tekercs

Mérai Katáról, a Barátok Közt Juliját alakító színésznőről, kevesen tudják, hogy imád főzni és amióta saját családja van, ennek a szenvedélyének rendszeresen hódol is. Évek óta pedig, a KataFakanala blogon, receptjeit is megosztja rajongóival.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.