Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vietnámi nyári tekercs

Adásban volt: 2016. December 16.
A recepthez tartozó videó
2016. December 16.

Hozzávalók

  • 7 db rizslap
  • 10 db garnélarák
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db kígyóuborka
  • friss koriander

Elkészítés

1. A zöldségeket zsülienre, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.

2. A garnélákat megtisztítjuk, páncéljukat leszedjük, majd forró vízzel leöntjük őket. Három percig hagyjuk állni, majd kivesszük.

3. A rizslapokat hideg vízbe mártjuk, majd egy lapos felületre fektetjük. (Ne fa vágódeszkára, mert ahhoz odaragad). Helyezzük el rajta a zöldségeket, majd erre a rákokat. A legtetejére korianderleveleket teszünk, majd feltekerjük.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!