Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Véres kalandozás

Avagy a skót tojás esete a hurkával
2017. január 21.

Sosem felejtem el azt a büfés nénit, akinek az orra előtt dobtam a szemétbe a nála vásárolt hurkát. „Ugye hogy nem az igazi?” kérdezte.

Ennek ellenére nagyon szeretem a hurkát, ha jó. Formáját tekintve mégsem tartom egy igazán változatos ételnek, így mindig feldob, ha a szokásostól eltérő felhasználással találkozom. Így esett, hogy elkezdtem nézelődni a véreshurka másik őshazájában, Nagy-Britanniában (a harmadik őshaza Spanyolország), hogy milyen módon lehet még elkészíteni. Aztán megtaláltam a skót tojásnak ezt a változatát. Voltak kétségeim még a készítés közben is, de az eredmény kifejezetten tetszett.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 50 dkg véreshurka
  • 5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A tojásokból négyet keményre főztem. A véres hurka töltelékét egy tálba szedtem, és a kemény tojásokat egyenként beburkoltam vele. Az ötödik felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgattam őket. Forró olajban kisütöttem.

A tojás ruganyossága, a hurka krémessége és a bundázás ropogóssága nagyon kellemes összhatást produkált.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás sajttekercs

Sonkás sajttekercs

Ez a sajttekercs nálunk hagyományos családi étel így télvíz idején, igazából nem is értem, hogy más évszakokban miért nem kerül elő. Pedig elkészíteni sem nagyon komplikált.
Remek egytálétel - Hachis parmentier

Remek egytálétel - Hachis parmentier

Legyen angol vagy francia, a lényege azonos: darált húsból készült ragu, összesütve sajtos krumplipürével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!