Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karácsonyi kedvenc fogás: Harcsapaprikás túrós csuszával

Olivér séf így készíti
2016. december 22.

Hozzávalók

  • - 1 kg harcsa
  • - 2 evőkanál fűszerpaprika
  • - só ízlés szerint
  • - őrölt fekete bors ízlés szerint
  • - 1 evőkanál édes anna
  • - 300 g tehéntúró
  • - 500 g csuszatészta
  • - 300g tejföl
  • - 3 fej vöröshagyma
  • - 5 db paradicsom
  • - 3 db tv paprika
  • - 2-3 gerezd fokhagyma
  • - 2 evőkanál vaj
  • - 3-4 evőkanál olaj

Elkészítés

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd 3-4 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk piros paprikával és alaposan elkeverjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a pörkölt alapunkat. 

A harcsát tisztítsuk meg, szabadítsuk meg a zsírosabb részektől, szálkázzuk ki és vágjuk fel egyforma szeletekre. A leeső részeket ne dobjuk ki, adjuk hozzá a pörkölt alaphoz. Dörzsöljük jól be a harcsánkat sóval, borssal, piros paprikával és öntsünk rá 3-4 evőkanál olajat. 

A tésztához rakjunk fel egy nagyobb lábasban vizet, egy evőkanál sóval. Ha felforrt, rakjuk bele a tásztát. Miután megfőtt, szűrjűk le, öblítsük át hideg vízzel és egy kevés olajjal keverjük össze, majd rakjuk félre. 

A tejfölt a túróval alaposan keverjük össze és ízesítsük sóval, majd keverjük össze a tésztával.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 7-8 perc alatt (a hal vastagságától függően) készre sütjük. 

Ha a pörkölt alapban megpuhult a hal, tegyük turmixgépbe 2 evőkanál vajjal és 2 evőkanál tejföllel, majd turmixoljuk simára. Ha kész, szűrjük át a mártásunkat finom szűrőn és tegyük félre. 

Hevítsünk fel 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben (célszerű teflon serpenyőt használni) és pirítsuk le benne a tésztát. Ha ezzel is meg vagyunk, nincs más hátra, mint tálalni. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyszerű thai csirkeleves

Egyszerű thai csirkeleves

Szerintünk a legfinomabb! Olivér séf receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.