Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű, laktató, ízben gazdag: ez a tojás curry

2017. március 4.

Egy ismert művészember egyszer azt nyilatkozta, hogy azért hagyott fel a vegetarianizmussal, mert a fellépései alkalmával a legtöbb helyen rántott sajttal és rántott gombafejekkel etették, és ezeket annyira megutálta, hogy inkább elkezdett húst enni újra.

Persze tudom én, hogy sokkal több lehetőség van ezen a téren, úgyhogy amikor a  „valami húsmenteset.” a válasz arra a kérdésemre, hogy mit főzzek, akkor nem kezdek el vadul gombát vagy sajtot panírozni. (Bár azokat is szeretem).

A tojás curry egyrészt baromi egyszerű másrészt laktató, harmadrészt jó erős ízeket hoz, amiket én eléggé bírok. Ugyanakkor ne feledjük: a chili veszélyes üzem, felelőtlen használatával könnyen tolhatjuk a fogyaszthatóság határára a főztünket!

Hozzávalók

  • 6 db egész keménytojás
  • 1 db nagyobb főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1-2 db chili paprika
  • 2-3 teáskanál madras curry fűszerkeverék
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • só, bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A hagymát, a fokhagymát a gyömbért  és a chili paprikát egy turmixgépben finomra daráltam. A kapott pépet megpirítottam az olívaolajon, majd megfűszereztem sóval, borssal és a madras curry-vel.

Hozzáöntöttem a paradicsomkonzervet, beletettem az egész (de azért meghámozott) tojásokat és nagyjából 20 percig főztem, hogy a szósz kellemesen besűrűsödjön.

Főtt rizzsel és lepénykenyérrel tálaltam.

20170107_144920

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.