Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Véres kalandozás

Avagy a skót tojás esete a hurkával
2017. January 21.

Sosem felejtem el azt a büfés nénit, akinek az orra előtt dobtam a szemétbe a nála vásárolt hurkát. „Ugye hogy nem az igazi?” kérdezte.

Ennek ellenére nagyon szeretem a hurkát, ha jó. Formáját tekintve mégsem tartom egy igazán változatos ételnek, így mindig feldob, ha a szokásostól eltérő felhasználással találkozom. Így esett, hogy elkezdtem nézelődni a véreshurka másik őshazájában, Nagy-Britanniában (a harmadik őshaza Spanyolország), hogy milyen módon lehet még elkészíteni. Aztán megtaláltam a skót tojásnak ezt a változatát. Voltak kétségeim még a készítés közben is, de az eredmény kifejezetten tetszett.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 50 dkg véreshurka
  • 5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A tojásokból négyet keményre főztem. A véres hurka töltelékét egy tálba szedtem, és a kemény tojásokat egyenként beburkoltam vele. Az ötödik felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgattam őket. Forró olajban kisütöttem.

A tojás ruganyossága, a hurka krémessége és a bundázás ropogóssága nagyon kellemes összhatást produkált.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás sajttekercs

Sonkás sajttekercs

Ez a sajttekercs nálunk hagyományos családi étel így télvíz idején, igazából nem is értem, hogy más évszakokban miért nem kerül elő. Pedig elkészíteni sem nagyon komplikált.
Remek egytálétel - Hachis parmentier

Remek egytálétel - Hachis parmentier

Legyen angol vagy francia, a lényege azonos: darált húsból készült ragu, összesütve sajtos krumplipürével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!