Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ki szeretne egy kis vajkaramellás finomságot?

Amerikában ma a "Vajkaramellát akarok" napot ünneplik!
2017. February 15.

Ma van az USA-ban a Nemzeti Vajkaramellát Akarok Nap – ünnepeljük mi is egy egyszerű frostinggal, amely tökéletes kiegészítője a muffinoknak!

 

Hozzávalók

  • ¼ csésze sótlan vaj
  • 1/3 csésze barnacukor
  • ¼ csésze tejszín
  • 170 g porcukor
  • ½ tk. vanília aroma

Elkészítés

1. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban alacsony láng felett.

2. Adjuk hozzá a barnacukrot és kevergessük folyamatosan. 2-3 perc elteltével a cukor elkezd olvadni, a keverékben buborékok jelennek meg. 2 percig keverjük a lábas tartalmát (ha égett szaga kezd lenni a cukornak, akkor hamarabb is abba hagyhatjuk), majd óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, keverjük folyamatosan további 2 percig. A keverék sűrűsödni kezd, sima és fényes lesz.

3. Vegyük le az edényt a tűzről, hagyjuk a tartalmát kihűlni (5 perc), közben néha keverjük át. Fakanállal forgassuk bele a porcukrot és a vanília aromát. Ha a frosting kicsit száraz, keverjünk hozzá több tejszínt (1/2 evőkanálnyi adagokat), amíg sima lesz.

 

forrás: finecooking.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így készítsd a legjobb krémsajtos frostingot

Így készítsd a legjobb krémsajtos frostingot

Alap topping, amely jó muffinra, aprókekszre, mézeskalácsra...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!