Ki szeretne egy kis vajkaramellás finomságot?
Ma van az USA-ban a Nemzeti Vajkaramellát Akarok Nap – ünnepeljük mi is egy egyszerű frostinggal, amely tökéletes kiegészítője a muffinoknak!
Hozzávalók
- ¼ csésze sótlan vaj
- 1/3 csésze barnacukor
- ¼ csésze tejszín
- 170 g porcukor
- ½ tk. vanília aroma
Elkészítés
1. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban alacsony láng felett.
2. Adjuk hozzá a barnacukrot és kevergessük folyamatosan. 2-3 perc elteltével a cukor elkezd olvadni, a keverékben buborékok jelennek meg. 2 percig keverjük a lábas tartalmát (ha égett szaga kezd lenni a cukornak, akkor hamarabb is abba hagyhatjuk), majd óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, keverjük folyamatosan további 2 percig. A keverék sűrűsödni kezd, sima és fényes lesz.
3. Vegyük le az edényt a tűzről, hagyjuk a tartalmát kihűlni (5 perc), közben néha keverjük át. Fakanállal forgassuk bele a porcukrot és a vanília aromát. Ha a frosting kicsit száraz, keverjünk hozzá több tejszínt (1/2 evőkanálnyi adagokat), amíg sima lesz.
forrás: finecooking.com