Tonhal fasírt
Hozzávalók
4 darabhoz- 1 ek kókuszolaj
- 20 g vöröshagyma
- 30 g teljes kiőrlésű kenyér
- 2 db tonhal konzerv sós lében
- 20 g mustár
- friss petrezselyem
- 1 db tojás
- ½ citrom
- 1 tk himalája só
- natúr joghurt
- szárított medvehagyma
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd kókuszolajon megdinszteljük.
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a dinsztelt hagymával, a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, felaprított petrezselyemmel és a tojással. Belefacsarjuk egy fél citrom levét és megsózzuk. Az összekevert hozzávalókból 4 db pogácsát formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Az előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük. Natúr joghurttal leöntve, metélőhagymával megszórja tálaljuk.