Tojásos nokedli kétféle fejes salátával
Hozzávalók
4 személyre- 6 tojás
- 3 ek tejföl
- 8 el liszt
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- olívaolaj
- Az ecetes salátához:
- 1fejes saláta
- ½ dl ecet
- 1-2 ek cukor
- só
- Meleg Saláta sütőben.
- 1 fejes saláta
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 dl 6%-os ecet
- 1-2 ek cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek dijoni mustár
- só, bors
- 10 dkg gouda vagy parmezán sajt
Elkészítés
1. A nokedlihez 3 tojást elkeverünk 3 ek tejföllel és kevés sóval. Ezután keverjük hozzá a lisztet is és állni hagyjuk.
2. A meleg salátához az ecetet a cukorral elkeverjük (60/40 arányban), majd belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk a dijoni mustárt. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk.
3. Egy tepsibe tesszük a félbevágott fejes salátát, meglocsoljuk az öntettel, rászórjuk a pirított szalonnát, majd ráhalmozzuk a sajtszeleteket. 180 fokos sütőben 5-10 percig sütjük.
4. A nokedlit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük és a nokedlit beleforgatjuk. 3 tojást elkeverünk egy tálban kevés sóval, majd a meleg nokedlire öntjük, átforgatjuk benne, de már nem sütjük.
5. A másik salátához az ecetet elkeverjük a cukorral és a sóval, majd közvetlenül tálalás előtt leöntjük vele a salátát. A nokedlit apróra vágott újhagymával megszórjuk, mellé ízlés szerint bármelyik salátát tálalhatjuk. Jó étvágyat!