Tepsis bundás kenyér
Olaj nélkül is lehet finom bundás kenyeret készíteni. Süssük sütőben, sok-sok sajttal, a szikkadt kenyér új életre fog kelni a tejes-tojásos-tejfölös keveréktől. Ezúttal nem apróztam el, 3 különböző (maradék) sajttal készítettem, de semmi gond, ha csak némi trappista árválkodik otthon, azzal is szuper lesz!
Hozzávalók
4 személyre- 4 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg tejföl
- só, őrölt fekete bors
- 40 dkg szikkadt kenyér
- 4 szelet lapka cheddar sajt
- 1 gömb (10 dkg) mozzarella sajt
- 1 kis marék reszelt parmezán
Elkészítés
A tojásokat felverjük, kikeverjük a tejjel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. A kenyeret felszeleteljük, a szeleteket keresztben kettévágjuk. Előkészítünk egy közepes méretű tepsit, kibéleljük sütőpapírral.
A kenyérszeleteket alaposan megmártjuk a tojásos keverékben. A felét egy rétegben, egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben (a legjobb, ha szépen kitöltik a tepsit), erre jön a cheddar sajt, majd a többi megmártott kenyérszelet. A tetejükre egyenletesen ráöntjük a maradék tejes keveréket, rátépkedjük a mozzarellát, valamint megszórjuk a reszelt parmezánnal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Melegen, zöldségekkel tálaljuk.