Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tagliatelle gorgonzolás mártásban körtével és csirkével

Adásban volt: 2017. May 9.
A recepthez tartozó videó
2017. May 9.

Hozzávalók

4 személyre
  • 400 g tagliatelle
  • 25 dkg csirkecomb filé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 130 g dió
  • 200 g gorgonzola (dolce)
  • 3-4 dl habtejszín
  • 1 nagyobb körte
  • só, bors ízlés szerint
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom

Elkészítés

1. A csirkét vágjuk 1×1 cm-es kockákra, sózzuk, majd felhevített serpenyőben, kevés olajon és vajon megpirítjuk. Végül egy tányérra kiszedjük.

2. A diót durvára vágjuk és ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk, majd ez is kiszedjük egy tányérra, és ugyanezt tesszük az apróra vágott körtével is, amit apróra vágott fokhagymával karamellizálunk.

3. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és főzzük össze. Hozzáadjuk a gorgonzolát is, majd amikor felolvadt a sajt, hozzákeverjük a ropogós csirke kockákat is és a dió felét. Ízesítsük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval.

4. Adjuk hozzá a sós vízben megfőzött tagliatellét és forgassuk össze a mártással. A maradék dióval és friss bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!