Szilveszteri hurka kétféle körettel
Szilveszterkor szinte „kötelező” a virsli, de miért ne készíthetnél hurkát is, akár többféle körettel?
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya
- kevés olaj
- 4 pár májas hurka
- 20 dkg tetszőleges, rövid fajtájú tészta, pl. fusilli
- só
- 30 dkg tejföl
- 10 dkg majonéz
- 4 evőkanál mustár
- őrölt fekete bors
- 10 dkg csemegeuborka
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy olajjal vékonyan kikent tepsiben kiterítjük. (Sózni, borsozni nem szükséges.) A hurkákat hústűvel megszurkáljuk, majd a krumpliágyra helyezzük úgy, hogy ne érjenek össze. Lefedjük alufóliával, és a még hideg sütőbe tesszük. Együtt melegítjük fel a tepsivel a sütőt 180 °C-ra, majd kb. 50 percet sütjük (az utolsó kb. 15 percben alufólia nélkül).
Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejfölt kikeverjük a majonézzel és a mustárral, sózzuk, borsozzuk. Hozzáforgatjuk a főtt tésztát és a lecsepegtetett, felkarikázott uborkát.
A hurkákat a burgonyával és a tésztasalátával tálaljuk.
Legyen inkább véres hurka?