Szenzációsan finom és igazán mutatós: Paradicsomos-avokádós ananászsaláta
A zöldség-gyümölcs párosítások elsőre lehet, hogy furcsán hatnak, de tegyetek egy próbát, különlegesen finom lesz az összhatás! Ha pedig még az ananász külsejét is felhasználjátok a tálaláshoz, nem csak szenzációsan ízletes, hanem egyben igazán mutatós salátát varázsolhattok az asztalra! Most pitával tálaltam, de sült húsok mellé, salsaként is remek!
Hozzávalók
4 személyre- 1 ananász
- 1 fej lila hagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 avokádó
- só, aprított petrezselyem vagy koriander
- kevés citrom- vagy lime-lé
- A pitához (4-6 darabhoz):
- 25 dkg liszt
- fél csomag instant élesztő
- 1 csapott kávéskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl langyos víz
Elkészítés
A pitához a lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót és az olajat, majd apránként hozzáadjuk a langyos vizet. Alaposan megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, nagyobb köröket szaggatunk belőle (ezt a legegyszerűbb egy müzlis tál szájával megtenni). A pitákat sütőpapírral leterített sütőlemezre sorakoztatjuk, még negyed órát kelesztjük, majd 230-240 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 3-4 percet sütjük, amikor megemelkednek, megfordítjuk, és a másik oldalukat is kb. 2 percet sütjük.
Az ananászt éles, hosszú pengéjű késsel hosszában kettévágjuk. Húsát a szélétől indulva óvatosan körbevágjuk, majd kibelezzük a gyümölcsöt. A gyümölcshúst felkockázzuk.
A lila hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a megmosott koktélparadicsomot cikkekre vágjuk, a megpucolt avokádót pedig szintén kockákra vágjuk. Az egészet összeforgatjuk egy csipet sóval, az aprított zöldfűszerrel és egy kevés citrom- vagy lime-lével.