Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös-krémsajtos tekercsek

2016. October 17.

Hozzávalók

  • 1/3 csésze sütőtök pite töltelék
  • 1/3 csésze sajtkrém
  • 12 szelet puha, fehér kenyér, héja nélkül
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 csésze fahéjas cukor
  • karamellszósz a tálaláshoz

Elkészítés

1. Egy közepes tálban keverjük simára a sütőtökös masszát a krémsajttal.

2. Sodrófát használva, lapítsuk a kenyérszeleteket lapos négyszögekké. Kenjük meg a szeleteket vékonyan a sütőtökös keverékkel, és szorosan tekerjük fel.

3. Közepes lángon olvasszunk meg 2 evőkanál vajat egy tapadásmentes serpenyőben. Több adagban tegyük be a tekercseket a serpenyőbe, az illesztéssel lefelé. Forgatva, 3 perc alatt süssük minden oldalát aranybarnára. Papírtörlővel töröljük ki a serpenyőt, és olvasszunk újabb adag vajat a következő sütéshez.

4. A meleg tekercseket forgassuk fahéjas cukorba, és tálaláskor locsoljuk meg karamellszósszal.

 

Forrás.delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesen egészséges – sütőtökpite

Édesen egészséges – sütőtökpite

"A kekszes réteg pedig nemcsak finom, hanem időt is spórol nektek"

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!