Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sajtos sütőtökös lencsés pite

2016. szeptember 20.

Hozzávalók

2 személyre
  • 60g vöröslencse
  • 250ml zöldség alaplé
  • Fekete bors – ízlés szerint
  • ½ tk szárított kakukkfű vagy zsálya
  • 3 púpozott evőkanál sütőtök püré
  • 30g parmezán jellegű sajt, finomra reszelve
  • 2 tk sima liszt
  • 100g leveles tészta
  • 1tk tej

Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt  200 ° C-ra.

2. Keverjük össze a lencsét és a zöldséglevet.

3. Főzzük, amíg a lencse megpuhul. (ne hagyjuk, hogy dühösen bugyborékoljon)

4. Amikor a folyadék szinte teljesen felszívódott, kevergessük a lencsét folyamatosan, hogy nehogy letapadjon.

5. Fűszerezzük borssal, a kakukkfűvel (zsályával), adjuk hozzá a sütőtök pürét és a reszelt parmezánt, és keverjük jól el, amíg a sajt elolvad.

6. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

7. A tésztát lisztezzük és 3 mm vastagságúra nyújtsuk. Osszuk el a lencse keveréket két kis sütésálló edénybe (de tehetjük egy nagyobba is) és tegyük a tetejére a tésztát.

8. Villával szurkodjuk meg és kenjük meg tejjel a tetejét.

9. Süssük 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.

10. Kínáljuk párolt brokkolival.

 

Forrás: amuseyourbouche.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres chutney, most az ősz legkedveltebb ízével, a sütőtökkel. Húsok, kekszek kiváló kiegészítője. Szép üvegben akár ehető ajándék is válhat belőle.
Tormás céklafőzelék pirított sütőtökkel

Tormás céklafőzelék pirított sütőtökkel

Ízlés kérdése ugyan, de ezek az őszi színek önmagukért beszélnek. Nem azért mondom, de ennél szebb ételt mostanában nem sikerült kreálnom. A sült cékla enyhén földes íze nagyon jól működik a torma karakteres erejével, amit a tejszín ügyesen egyensúlyoz. A sütőtök édeskés íze pedig az egészet megkoronázza.
Sütőtökleves almával és bacon-nel

Sütőtökleves almával és bacon-nel

Ezerféleképpen készítjük ősztől tavaszig. Van, aki gyömbérrel, curryvel, római köménnyel fűszerezi, mások a rozmaringos vonalra esküsznek. Tiszta, letisztult ízekre vágytam, csak egy kis fej hagymát engedtem neki. Ha nagyon nem bírjuk ki, a bors és a szerecsendió azért belefér. Eredmény: igazi, édeskés leves, melyre a pirított bacon sóssága és a friss alma savassága válaszol. Könnyű, légies és mégis laktató. Gyorsan, vacsorára!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!