Sütőtökös egytál kolbásszal, zsályával
Hozzávalók
4 személyre- 1,5 kg sütőtök
- 2 dkg vaj + a sütőtál kikenéséhez
- 1 nagyobb póréhagyma
- 25 dkg szárazkolbász
- 4-5 levél zsálya
- só
- 25 dkg vörös bab (konzerv)
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 10 dkg sózott földimogyoró
- 25 dkg feta sajt
- 20 dkg magos rozskenyér
- olívaolaj
Elkészítés
A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a megtisztított, felkarikázott póréhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a felcikkezett kolbászt, a finomra aprított zsályát és egy kevés sót. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a póréhagyma karikáira esik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a sütőtököt, a lecsepegtetett vörös babot és csicseriborsót.
Összekeverjük a mogyoróval, nagyobb méretű, kivajazott sütőtálba simítjuk, majd letakarjuk alufóliával. 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütőtök teljesen megpuhul (kb. 30-35 perc). Ekkor rámorzsoljuk a fetát, egyenletesen megszórjuk a felkockázott kenyérrel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Visszatoljuk a sütőbe további 5-8 percre, hogy a kenyér ropogósra süljön.