Sütőben sült tört mini burgonya
Gyakori tévhit sajnos, hogy a burgonya nem fér bele egy egészséges vagy éppen diétás étrendbe, pedig épp ellenkezőleg. Egy szuper sokoldalú alapanyag, csak nem mindegy, milyen formában készítjük el. Ez a változat köretként és mártogatós mellé is megállja a helyét egy egészségtudatos étrendben.
Hozzávalók
2 adaghoz- 40 dkg mini burgonya
- olívaolaj spray
- parmezán sajt
- himalája só
- őrölt fekete bors
- fokhagymapor
- szárított metélőhagyma
Elkészítés
A burgonya héját alaposan megmossuk, majd forró vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A lecsepegtetett burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd krumplinyomóval óvatosan benyomjuk őket anélkül, hogy szétesnének. Egyenletesen befújjuk olívaolaj spray-vel, majd ízlés szerint megszórjuk parmezán sajttal, himalája sóval, őrölt borssal, fokhagymaporral és metélőhagymával.
Az előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük, és melegen a főétel mellé vagy mártogatóssal tálaljuk.
Ez is érdekelhet: