Sült töltött körte
A nyers gyümölcsök fogyasztását semmi sem pótolja, de néha felcserélhetjük a sült változatra is, hiszen teljesen más élményt jelent egy finom fahéjas töltelékkel készült, mézzel csurgatott gőzölgő sült körte.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 db nagyméretű körte
- 6 dkg köles
- 3 dl (növényi) tej
- 1 evőkanál vanília aroma
- 3 dkg eritrit
- 1 evőkanál fahéj
- 1 marék dió
- méz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A kölest alaposan átmossuk, majd a tejben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Ezután összekeverjük a vanília aromával, az eritrittel, a fahéjjal és a dióval.
A körtéket alaposan megmossuk, majd kettévágjuk és kikanalazzuk belőlük a magházat. Ezután megtöltjük az ízesített kölessel.
Végük megcsorgatjuk a körték tetejét mézzel, majd az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.