Sült kelbimbó
Ha bezárkózunk a lakásba, sajnos hajlamosak vagyunk többet nassolni. Felejtsétek el a hizlaló rágcsákat, inkább próbáljátok ki ezt a receptet! A sült kelbimbó „zöldséggyűlölőknek” is kötelező, annyira finom!
Hozzávalók
4 adaghoz- 40 dkg kelbimbó
- sütéshez való olívaolaj
- só
Elkészítés
A kelbimbókat mossuk meg, szárukat és külső leveleiket távolítsuk el, majd hosszában vágjuk mindet ketté. Szórjuk keverőtálba, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk meg, és forgassuk alaposan össze.
Terítsük ki a szemeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre úgy, hogy ne fedjék egymást. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc kell nekik. Érdemes figyelni sütés közben, viszont ne vegyük ki túl korán, akkor lesznek igazán finomak, ha alaposan megpirulnak. Tálaljuk melegen, például fűszeres tejföllel.