Spárgás-baconös szendvics szeletelt Ammerländer Jadegut sajttal
Rövid a spárgaszezon, ezért érdemes kihasználni, és minél többféle módon elkészíteni. A zöld spárga például sütve a legjobb, és egy kis bacon csak még ellenállhatatlanabbá teszi az összhatást. A szendvicsre a koronát az enyhén pikás Ammerländer Jadegut sajt teszi fel. Olvadozó sajt, roppanós zöld spárga és sült bacon, kell ennél több egy ráérős villásreggelihez?
Hozzávalók
4 személyre- 8 dkg kockázott bacon
- 4 szelet Ammerländer Jadegut sajt
- 12 szál zöld spárga
- 4 db tetszőleges buci (alsó fele)
- 4 teáskanál majonéz
- aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A baconkockákat serpenyőbe szórjuk, és lassú tűzön átpirítjuk, hagyjuk, hogy kiolvadjon a zsírjuk.
Közben a spárgákat megmossuk, megtisztítjuk. A zöld spárga tisztítása roppant egyszerű: egy szálat a kezünkbe veszünk, óvatosan meghajlítjuk, majd ahol hajlik, eltörjük. A spárga vége és a töréspont közötti rész fás, ezt nem használjuk fel. A spárga többi részéről rövid pengéjű késsel eltávolítjuk a kis „pikkelyeket”, a csúcsról nem szükséges.
A baconkockákat szedőkanállal kivesszük a serpenyőből, konyhai papírtörlőre helyezzük. A spárgákat rádobjuk a kiolvadt zsírra, majd rázogatva roppanósra sütjük.
A bucikat forró, zsiradékmentes serpenyőben vagy grillen felforrósítjuk. Megkenjük majonézzel, majd teszünk mindre 1-1 szelet Ammerländer Jadegut sajtot. Erre helyezzük a sült spárgákat és a baconkockákat, végül aprított petrezselyemzölddel meghintve, melegen tálaljuk a szendvicseket.
Az Ammerländer Jadegut egy valódi észak-németországi sajtkülönlegesség. Enyhén pikáns íz, az északi sajtokra jellemző zamattal. Ebben a sajtban jól megmutatkozik a sok-sok éves sajtkészítési tapasztalat, a szakértelem és a kicsit markánsabb ízvilágot előtérbe helyező ízlés. Mindennek köszönhetően a sokáig érlelt Ammerländer Jadegut egyre több magyar fogyasztó szívét is meghódítja.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!