Sólet libacombbal
Hozzávalók
4 személyre- 2 db libacomb
- 4 db tojás
- 10-15 dkg gersli
- 50 dkg nagy szemű bab (tarkabab)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek libazsír
- 1-2 babérlevél
- 1-2 ek fűszerpaprika
- só
Elkészítés
1. A libacombokat besózzuk, majd kettévágjuk. Egy vastag falú vaslábasban először nem túl forró libazsíron elősütjük, közben folyamatosan emeljük a hőmérsékletet.
2. Ha a libacomb megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a beáztatott babot és a gerslit. Kétharmad arányban legyen a bab, egyharmad arányban a gersli. Ízesítjük babérlevéllel, pirospaprikával, majd annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje.
3. Beletesszük a szobahőmérsékletű tojásokat, majd sózzuk és óvatosan elkeverjük. Sütőben sütjük 180 fokon 2 órán keresztül. Jó étvágyat!